AFRIKAANSVATTER

CcdqFw5WAAA-dVUDE AFRIKAANSVATTER: HemelBesem, Poetry Circle Nowhere, YOMA, Tribal Echo en Kanasashi – De Afrikaansvatter. In samewerking met KKNK en Afrovibes.

VR 8 april, (20min), Grote Zaal, Compagnietheater. Als onderdeel van het Vrijdagavond openings programma. (20€- Hele Avond)

ZA 9 april, 14:30-15:20 (50min). Grote Zaal, Compagnietheater. 10€

ZO 10 april, 18:20-19:10 (50min). Grote Zaal, Compagnietheater. Deel van de Zondagavond Slotfeest programma. (20€- Hele Avond)

De Afrikaansvatter zinspeelt op het Afrikaans als taal, de mensen die de taal in zijn vele verschijningsvormen bezigen en hun verschillende culturen. Het programma kan dienen als een microscoop die inzoomt op de standaardtaal (wat die ook zijn mag) en zijn verschillende varianten. Er wordt gebruik gemaakt van verhalen, rijmpjes, muziek, gedichten en zo meer. Aan het publiek de keuze om te bepalen of de ceremoniemeester een Afrikaansvatter of een Afri-kans-vatter is.

De Show

Het voornaamste atrribuut op het podium is een grote schatkist, waarin de Afrikaansvatter alles bewaart wat hij in de loop de jaren buitgemaakt heeft. Hij haalt er van alles uit, accenten, dialecten, gebruiken, uitdrukkingen en levert er met gedichten en muziek commentaar op. Een tattookunstenaar, een graffitimaker, dansers, zangers en muzikanten helpen om de les in het Afrikaans kleur te geven.

De show mengt satire en vermaak met kritische vragen aan en informatie over het Afrikaans, en lokt daarmee discussie uit.

Concept en Spel: Poetry Circle Nowhere, Hemelbesem, YOMA, Tribal Echo en Kanasashi.
Productie en spel: Stichting Festival voor het Afrikaans, Poetry Circle Nowhere, Artscape, KKNK en Afrovibes
Duur: 50min
Taal: Nederlands, Engels en Afrikaans