DE LIKT

De Likt live april '15 albumrelease copyJACK PAROW – DE LIKT – HEMELBESEM  – YOMA , ZA 9 april, 21:30-00:00, MELKWEG, Oude Zaal  (€18 + lidmaatschap)

De Likt, Futuristische Funk is een eigenzinnige electronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het drietal – Jordy Dijkshoorn (Simon), Giorgi Kuiper en John van Beek- leerde elkaar in de herfst van 2013 kennen en had gelijk een klik. Door de combinatie van minimale techno en italo van John van Beek, de gevarieerde funky opsmuk van Giorgi Kuiper en de gepeperde woorden van Jordy Dijkshoorn ontstond al snel een eigen geluid.

Nog zonder iets uitgebracht te hebben, wist De Likt in de loop van 2014 een grote fanbase aan zich te binden door verrassende optredens op festivals als Oerol, Bevrijdingsdag en Metropolis. In april 2015 verscheen het titelloze debuutalbum tijdens een legendarische avond in een in recordtijd uitverkochte WORM (Rotterdam). Kort daarna maakte het grote publiek kennis met De Likt dankzij het inmiddels miljoenen keren bekeken filmpje Praat Rotterdams Musi matters Awards Wim Barzilay 1 High Res copymet me. Na een bomvol festivalseizoen bracht De Likt in oktober 2015 de eerste singel / clip van de track Ja Dat Bedoel Ik uit. Deze singel / clip werd erg goed ontvangen. Binnen een maand werd de clip ruim 170.000 keer bekeken en werden de jongens onder andere drie keer in de 3FM studio én bij De Wereld Draait Door uitgenodigd.De Likt Persfoto 4

Simon (Jordy Dijkshoorn)– woordjes; Giorgi Kuiper – knopjes; John van Beek– knopjes

 

Linkjes: Live registratie Releaseparty:

Praat Rotterdams met me:

Clip ‘Ja Dat Bedoel Ik’: