INTERVIEWS

 1. Kinderboekskrywers: ’n verantwoordelikheid? (Interview en Voorleessessie): Marita van der Vyver, behalve literair auteur voor volwassenen ook bekend en geliefd als schrijver van kinder- en jeugdboeken, spreekt over de verantwoordelijkheid van de hedendaagse Zuid-Afrikaanse kinderboekenschrijvers. Welke rol kan de kinder- en jeugdliteratuur spelen in de periode van transitie die Zuid-Afrika nu doormaakt? Heeft haar kennis van de Franse cultuur haar ideeën wat dit betreft beïnvloed? Aansluitend leest de auteur voor uit een van haar kinderboeken.

Tijd: 17:00-17:30 ZO, 10 april

Plaats: Bo-Kaapcafé

Spreker: Marita van der Vyver 

Interviewer: Bettina Wyngaard

 1. De Nommerbendes & Rooiland (Lezing / Gesprek): Tertius Kapp is een kenner van de beruchte Nommerbendes, die hun hoofdkwartier in de West-Kaap hebben en Shalambom spreken, een taal die is gebaseerd op Arikaans en Zoeloe. Hij doet op dit moment onderzoek naar hun cultuur en vertelt erover aan de hand van door hem gemaakte filmfragmenten. 

  Aansluitend gaat Hanneke Stuit met Tertius Kapp in gesprek over zijn drama Rooiland (samen met het drama Oorsee bekroond met de Hertzogprijs 2015) en over het Afrikaanstalige drama in het hedendaagse Zuid-Afrika. Er is enige tijd beschikbaar voor vragen van het publiek.

  Tijd: 12:00 – 13:00 ZA, 9 april

  Plaats: Zuilenzaal

  Spreker: Tertius Kapp

  Interviewer: Hanneke Stuit

 1. Ingrid Winterbach, een van de groten van de Zuid-Afrikaanse letterkunde  (Interview): Ena Jansen gaat in gesprek met Hertzogpryswinnaar Ingrid Winterbach over haar leven als schrijver en haar oeuvre. De auteur leest fragmenten uit haar werk voor.

Tijd: 17:00 – 17:40 ZA, 9 april

Plaats: Zuilenzaal

Deelnemer: Ingrid Winterbach

Interviewer: Ena Jansen

 1. Als familie? (Interview): Ingrid Winterbach spreekt met Ena Jansen oor haar nieuwe boek Soos Familie. Stedelike huiswerkers in Suid-Afrikaanse tekste. Nadat Antjie Krog, Bart Luirink en Ariëlla Kornmehl hebben voorgelezen, volgt gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijd: 11:00 – 11:50 ZA, 9 april

Plaats: Zuilenzaal

Voorlesers: Antjie KrogBart LuirinkAriëlla Kornmehl

Gespreksleider: Ingrid Winterbach