LESLIE JAVAN

lesjavanVR 8 april, (20min), Grote Zaal, Compagnietheater. Als onderdeel van het Vrijdagavond openingsprogramma. (€20 Hele Avond)

ZA 9 april, 16:30-18:00, Theater Zaal, Zuid-Afrikahuis. €5

ZO 10 april, 19:40-20:40, Grote Zaal, Compagnietheater. Onderdeel van zondagavond slotfeest programma. (€20 Hele Avond) Afrikaansvatter, Theatergroep Flint & Leslie Javan, Francois van Coke, Die Heuwels Fantasties, Majozi.

Lelsie Javan in samewerking met Theatergroep Flint, Antjie Krog en Tribal Echo.

Leslie Javan is een professionele componist, songwriter en muziekproducer voor televisie, theater en film. Hij treedt regelmatig op binnen en buiten Zuid-Afrika en maakt cd’s in het Afrikaans en Engels en produceert ook etnisch-Afrikaanse muziek. Als creatief musicus beoefent hij een breed scala aan genres, klassiek, blues, jazz, rock en Afrikafolklore. Samen met andere muzikanten (o.a. verenigd in zijn vroegere orkest Atmosphere) beoefent hij stijlen als fusion en wereldmuziek. Zijn album Hiervandaan (2010) werdgenomineerd voor een Suid-Afrikaanse Musiektoekenning (SAMA) en zijn song Met jou aan my sy stond nummer 1 op de nationale hitparade. Zijn volgende album, Ek is lief vir jou kreeg een enthousiast onthaal.

In 2015 componeerde hij de soundtrack van de televisieserie Vlug na Egipte en Terug na Egipte.

Behalve zijn werk als musicus en producer is hij ook actief als sociaal werker. Hij was nauw betrokken bij het Solms Delta wijnlandgoedproject, dat zich richt op de nakomelingen van de inheems-Afrikaanse Khoi.