MELKWEG 9 APRIL 2016 ROCK & HIPHOP

9 APRIL 2016 * MELKWEG * AMSTERDAM *

Eén avond in Amsterdam! Een feest van muziek en taal, dat een explosieve  energie tussen het publiek en de artiesten zal opwekken. Verras je zelf en wordt verrast. Ervaar een show met Zuid-Afrikaanse rock, hiphop en rap als nooit tevoren. It’s time to JUMP!

19:30-20:30 (inloop vanaf 18:30) TICKETS: FRANCOIS VAN COKE – MAJOZI – DIE HEUWELS FANTASTIES  

22:00-00:00 (inloop vanaf 21:30) TICKETS: JACK PAROW – DE LIKT – HEMELBESEM  – YOMA 

Jack ParowYOMA08De Likt ©DennisWisse

 

 

 

 

 

HemelBesem-19-Aug-2012-26       highress logo-01       Majozi_-_Fire

FRANCOIS V C

   De-Likt-Persfoto-5

 

 

 

 

Jack Parow

Met zijn unieke uiterlijk (enorme pet, porno snor, jaren ’80 kleding) vette beats en ‘blerrie gevaarlike Afrikaans rap’ weet Jack Parow er altijd een feestje van te maken!

Zijn carrière begon met features bij Die Antwoord en Fokofpolisiekar. Maar zijn solodoorbraak kwam in 2010 met de hits Cooler As Ekke en Dans dans dans.  Door een plekje te veroveren op het hiphop label Top Notch en samen te werken met The Opposites en De Jeugd van Tegenwoordig werd hij ook populair in Nederland.

Op zijn laatste album Nag Van Die Lang Pette maakt Jack Parow uitstapjes naar andere genres en laat hij soms ook een serieuzere kant zien maar o.a. zijn single P.A.R.T.Y. laat zien dat we voor een goed feest altijd bij hem aan het juiste adres zijn!

Feesten doe je natuurlijk niet alleen en daarom deelt Jack Parow vanavond het podium met De Likt, Hemelbesem & Yoma, Francois von Coke zelfs een paar nummers mee met Jack Parow.

Het trio van De Likt veroveren Nederland met hun futuristische funk en gepeperde raps op minimale techno en italobeats. Met hun eigenzinnige singel Ja Dat Bedoel Ik wisten ze al heel wat minds te winnen en met hun sensationele vuige live optredens winnen ze er nog veel meer. Worden vaak met de Jeugd van Tegenwoordig vergeleken alleen dan als een doorgesnoven Rotterdamse spraakwaterval met Tourettes.

Het in Zuid-Afrika razend populaire multi-talent Hemelbesem wordt ook wel de hardst werkende rapper van Zuid-Afrika genoemd. Hij wordt immers geboekt op elk mogelijk hiphopfestival- en feest. Hemelbesem brengt het Afrikaans van de straat op een geheel eigen manier door poëzie, rijm en hiphop te versmelten. Een goed voorbeeld is de titel van een van zijn nummers Moenie Worry Nie.

Vanavond treed hij op met Yoma, de sexy kroonprinses van de Zuid-Afrikaanse hiphop. Ze is vastberaden om haar lyrische en krachtige poёzie in het Afrikaans het platform te geven dat het verdient. Check haar clip Yoma Sin en je weet zeker dat je haar op het podium wilt zien!

Tijdens het optreden van Hemelbesem & Yoma zal tattoo en graffiti artist Kanasashi Tattoos een live graffiti performance neerzetten! Tijdens AKA tatoeëert Kanasashi Tattoos in Het Compagnietheater iedere dag van het Afrikaanse woord van de dag! Pletterpet, hijsbakkie, wipmat, moltrein, who knows?

Tenslotte zal VJ Monique Pascall de avond visueel omlijsten!

Francois von Coke is een van de belangrijkste rock en punk artiesten uit Zuid-Afrika en bekend om zijn no-nonsense rock met een energieke live-performance. Als zanger van Fokofpolisiekar en Van Coke Kartel heeft Francois van Coke heilige huisjes om weten te trappen en heeft hij de Afrikaanse taal weer op de popmuziekkaart gezet. Met zijn bands heeft hij veel awards binnen weten te slepen en getoerd met onder andere Muse, Korn, 30 Seconds To Mars, Good Charlotte en Billy Talent. Daarnaast heeft hij vaak de samenwerking gezocht met andere Zuid Afrikaanse artiesten zoals Die Antwoord en Jack Parow. En laat deze laatste artiest nou vanavond ook in de Melkweg staan! Dus waarschijnlijk komt Francois wel even langs; Dans dans dans?!

Majozi

Die Heuwels Fantasties

VIDEOS: