STICHTING FVHA

Persberig 15 Januarie 2015CarinaEdit19JanDe stichting is een jonge Amsterdamse organisatie die bestaat uit liefhebbers van het Afrikaans en artiesten die zich tot deze bloemrijke taal aangetrokken voelen.

Wie Afrikaans leer ken, laat haar nooit meer los.

Het Afrikaans is een dochtertaal van het Nederlands, ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten, en wordt nu door zo’n zeven miljoen mensen als moedertaal gesproken, voornamelijk in Zuid-Afrika en Namibië. Het is een multiculturele taal die kan bogen op een ongelooflijk rijke culturele traditie met name op muzikaal en literair gebied. Het Afrikaans bloeit in cultureel opzicht als nooit te voren en het aantal artiesten dat zich in deze taal uitdrukt, groeit enorm, evenals de belangstelling voor de populaire Afrikaanse Kultuurfees met vooral veel muziek, theater, literatuur en film.

Stichting Festival voor het Afrikaans is opgericht om deze Afrikaanse artiesten een podium te bieden en ze eveneens kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. We hopen dat onze activiteiten voor zowel de artiesten als de bezoekers een mooie bron van inspiratie gaan vormen en dat daaruit nieuwe samenwerkingen gaan ontstaan. www.festivalvoorhetafrikaans.nl