WORKSHOP POëZIE: ANTJIE KROG

antjie-krogPoetry-Circle-NowhereTijd: 19:30 – 21:30, 7 april 2016

Plaats: Zuid-Afrika Huis, Theatre Zaal

Aanbieders: Antjie Krog / Poetry Circle Nowhere

Entree15

 Antjie Krog is een van de meest belangwekkende dichters uit Zuid-Afrika. Haar stem is krachtig en intiem. Haar poëzie persoonlijk en sterk geëngageerd. Antjie Krog dicht over het (groot)moederschap, het ouder worden, maar ook over de worsteling met ongelijkheid en racisme in haar land. Reeds op haar achttiende debuteerde Antjie Krog met de dichtbundel Dogter van Jefta en sindsdien heeft ze veel geprezen en bekroond werk geschreven.

Op deze uiterst bijzondere donderdagavond geeft Antjie Krog een open workshop voor jonge bevlogen schrijvers en dichters. Pak je pen, neem je notebook en grijp deze mogelijkheid om van Antjie Krog te leren, inspiratie te delen en te schrijven.

Gepresenteerd door A.K.A Afrikaans Kultuurfees Amsterdam in samenwerking met Poetry Circle Nowhere.

Poetry Circle Nowhere is een landelijk collectief van jonge schrijvende performers en performende schrijvers. Zij maakt voorstellingen voor festivals, theaters, huiskamers, boomhutten en andere plekken. In Amsterdam, Rotterdam, Tilburg, Eindhoven en Groningen komen wekelijks schrijvende performers samen om hun kunsten te ontplooien.

Wie altijd al gedichten wilde schrijven, of dat al doet en adviezen wil, krijgt hier de kans om experts te raadplegen.

* Uit deze workshop komt een voorstelling tijdens de vrijdag avond openings show