THEATERGROEP FLINT

foto-progr-middel‘Sal Ek Altyd Wit Wees’:

SHOWCASE & Samewerking met Leslie Javan.

VR 8 april, (20min), Grote Zaal, Compagnietheater. Als onderdeel van het Vrijdagavond openings programma. (20€- Hele Avond)

ZO 10 april, 19:40-20:40. Grote Zaal, Compagnietheater. Deel van de Zondagavond Slotfeest programma. (20€- Hele Avond) Afrikaansvatter, Theatergroep Flint & Leslie Javan, Francois van Coke, DHF, Majozi

In juni 2016 gaat de nieuwe muziektheatervoorstelling Sal Ek Altyd Wit Wees van Theatergroep Flint in première, gebaseerd op het werk van de prominente Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog. Op het A.K.A Festival 8t/m10 april 2016 krijgt u een eerste voorproefje van dit uiterst spannende project met superieure musici: Trombonist Wolter Wierbos, componist/pianist/bassist Ernst Glerum en acteur/zanger/accordeonist Felix Strategier. Naast nieuwe composities zullen een aantal nummers uit de voorstelling Korreltjie Korreltjie Sand rondom het werk van Ingrid Jonker ten gehore worden gebracht.

 Bezetting:

Zang en accordeon: Felix Strategier
Trombone: Wolter Wierbos
Contrabas: Ernst Glerum

Sinds 1979 brengt Flint ieder jaar een aantal voorstellingen uit. In de zomer buiten op straat, in een tent of op locatie en in de winter in theaterzalen. Soms trekt Theatergroep Flint door het land met de Poëzie-Express om alle hoeken en gaten in Nederland, van kerkpleinen tot weilanden en scholen, te voorzien van een uitgebalanceerde en verrassende bloemlezing van gedichten en smartlappen.

De zaalproducties zijn theatrale en muzikale bewerkingen van Nederlandstalig literair materiaal van Achterberg, Claus, Herman de Coninck, Ingrid Jonker (Zuid Afrika), Nescio, Slauerhoff, e.a. Maar Flint maakt ook voorstellingen met buitenlands werk zoals de voorstelling ‘Midden op de weg’ waarin het werk van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond d’Andrade onderwerp is.

Eigenlijk kan gezegd worden van de voorstellingen van Flint dat met live muziek, tekst, drama en humor, poëzie en literatuur toegankelijk gemaakt worden voor een breed publiek.

cd-KorreltjieSand120-112 Korreltjie Korreltjie Sand 

Rondom het werk van de van de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker

Flint brengt met deze cd een hommage aan de pure poëzie van Ingrid Jonker. Naast haar geweldige gedichten
is er ruimte voor swingende Afrikaanse volksdeuntjes. Ook zijn er gedichten van Adam Small en André Brink
meegenomen in deze opnamen. Zij zijn beiden tijdgenoten van Ingrid Jonker.
mmv Ernst Reijseger, Felix Strategier en Sean Bergin.

Felix Strategier, accordeon, zang & composities
Ernst Reijseger, cello & composities
Sean Bergin, saxofoon, thinwistle en andere instrumenten & composities