VOORLEZINGEN

Tijd: 12:00 – 13:00 Za, 9 april

Plaats: Grote Zaal

Spreker: Antjie Krog

Begelei door: Les Javan

  • Het beste van Antjie Krog & Tom Lanoye (Voorlezing): Antjie Krog en  Tom Lanoye horen tot de beste schrijvers van de eigentijdse Afrikaanse en Vlaamse literatuur. Samen vormen ze een formidabel podiumduo. Speciaal voor dit festival presenteren ze een programma waarin ze hun publiek met hun taal betoveren.SPRAKELOOS

Tijd:12:00 – 13:00 Zo, 10 aprilantjie-krog

Plaats: Grote Zaal

Voorlesers: Antjie Krog  & Tom Lanoye

  • Lost in Translation, of niet? (Gesprek / Voorlezing): Afrikaans en Nederlands zijn als talen na aan elkaar verwant. Maakt dat vertalen gemakkelijker of juist niet? De beste Nederlandse vertalers van Afrikaanse literatuur praten over hun vak. Daarna lezen Afrikaanse schrijvers en hun Nederlandse vertalers voor, in de originele versie én in de vertaling.

Tijd: 14:40 – 15:40 Zo, 10 april

Plaats: Zijde Zaal

Robert Dorsman  / Martine Vosmaer / Rob van der Veer / Titia Palthe / Ingrid Glorie

Voorlesers: Antjie Krog & Robert Dorsman/ Tom Lanoye &  Afrikaanse vertaler /  Ingrid Winterbach & Nederlandse vertaler

Gespreksleider: Peter Bergsma

  • Kidies Corner (Voorlees-sessie): De bekende kinderboekenauteur Marita van der Vyver16723223915_ef24ac2f5f leest haar eigen verhalen voor aan kinderen van drie tot zes. Vanwege de plaatjes geschikt voor Afrikaans- En Nederlandstalige kinderen.

Tijd: 11:00 – 12:00 Zo, 10 april

Plaats: Zuid-Afrikahuis, Theatre Zaal

Aanbieder: Marita van der Vyver

  • Aflos/Estafette: Liefde, m.a.w. (Voorlezing): Tijdens de drie dagen van het festival lezen schrijvers doorlopend uit hun werk voor in het Bo-Kaap Kafee, bij voorkeur over het onuitputtelijke onderwerp ‘liefde’. Op zondagmiddag worden ze begeleid door hun sprankelende gastvrouw Marieke van Laar.

Tijd: Doorlopend 2 dagen

Plaats: Bo-Kaapcafé

Deelnemers: Fanie Olivier, Antjie Krog, Ingrid Winterbach, Bettina Wyngaard, Marita van der VyverChristine Otten, Richard de NooyPoetry Circle Nowhere, Ena Jansen.

Gastvrou (zondag): Marieke van Laar