YOMA

YOMAAfrikaansvatter: VR 8 april, (20min), Grote Zaal, Compagnietheater. Als onderdeel van het vrijdagavond openingsprogramma. (€20 Hele Avond)

Afrikaansvatter: ZA 9 april, 14:30-15:20 (50min), Grote Zaal, Compagnietheater. €10

JACK PAROW – DE LIKT – HEMELBESEM  – YOMA, ZA 9 april, 21:30-00:00, MELKWEG, Oude Zaal  (€18 + lidmaatschap).

Afrikaansvatter: ZO 10 april, 18:20-19:10 (50min). Grote Zaal, Compagnietheater. Deel van de zondagavond slotfeest programma. (€20 Hele Avond)

YOMA, in Hip Hop-kringen ook bekend als Scarlet, treedt sinds 2008 geregeld op.  Met haar negende begon ze haar eigen songteksten en verhalen te schrijven. Na haar schooltijd legde ze zich toe op Hip Hop en vond haar eigen ritme in het componeren en produceren van haar liedjes.

Met haar muziek wil YOMA een positieve boodschap brengen. Ze wil mensen inspireren en stimuleren. Haar slimme teksten worden verpakt in eigentijdse Zuid-Afrikaanse Hip Hop. Behalve een positieve boodschap straalt haar muziek ook de energie uit waar de Hip Hop om bekend staat. Met haar talent en haar gedrevenheid heeft YOMA zich gewaagd op een door mannen gedomineerd gebied van de muziekindustrie en vult daarmee een gat in de markt.

Enkele van haar albums: Melk, Heuning en Brood E.P (SMP 2013); Sê wat jy wil Musiek Video (SMP 2014); Rymklets en Woorde feat. BreiMasjien; Crazy Tye feat HemelBesem (2015); YOMA SIN (2015)

YOMA is ook te zien in de Zuid-Afrikaanse documentaire Vat die Rap waarin ze samenwerkt met de legendarische Coenie de Villiers en Rina Hugo. YOMA en Rina Hugo hebben het klassieke volksliedje Al lê die berge nog so blou in een nieuw jasje gestoken die muziekvideo is beschikbaar op Youtube.